Delivery: All EU countries
BEZMAKSAS PIEGĀDE PIRKUMIEM VIRS 50 EUR

Silikons matu kopšanā: ieguvums vai kaitējums?

Silikons matu kopšanā: ieguvums vai kaitējums?

Ikdienas skaistumkopšanas procedūras neietver tikai rūpes par sejas ādu, arī matiem ir nepieciešama kopšana. Katru dienu mēs veicam ierastas darbības – mazgājam, žāvējam, ieveidojam matu cirtas, taču ne vienmēr darām to pareizi, bieži vien nodarot saviem matiem lielāku kaitējumu, nekā labumu. Un tādas procedūras kā matu krāsošana, taisnošana, loku veidošana traumē matus. Tādēļ kosmētikas ražotāji piedāvā īpašus līdzekļus matu skaistuma un veselības saglabāšanai. Daudzi no tiem satur silikonus, - tā ir sastāvdaļa, par kuru nav viennozīmīga vērtējuma, un kā klātbūtne skaistumkopšanas produktos var radīt bažas ne tikai dabīgas kosmētikas piekritēju vidū.

Tiksim skaidrībā! Kas tad īsti ir silikoni un ko tie mums sniedz: kaitējumu vai labumu?

Silikoni matu kopšanas līdzekļos

Silikoni — tie ir salikti, mākslīgi sintezēti polimēri, kas ietver silīcija un skābekļa molekulu ķēdi. Šai ķēdei pievienojot ūdeņraža vai oglekļa grupas, var iegūt dažādus polimērus ar atšķirīgām īpašībām.

Silikoni tiek veiksmīgi izmantoti kosmētikā un medicīnā. Tos pievieno kopjošajā un dekoratīvajā kosmētikā, uzlabojot kosmētikas līdzekļu aizsargājošās, mitrinošās un nogludinošās īpašības. Turklāt, neskatoties uz to sintētisko izcelsmi, tie nav indīgi, tie nesadalās un nereaģē ar citām kosmētikā esošajām sastāvdaļām.

Matiem paredzēto silikonu kaitīgums

Matu kopšanai paredzētajā kosmētikā esošie silikoni ir atzīti par nekaitīgiem. Tie neuzkrājas organismā, jo to molekulas ir pārāk lielas, lai tās iekļūtu mata dziļumā. Vairumu no tiem var nomazgāt ar parastāko šampūnu. Taču ir arī tādi silikoni, kas uz mata virsmas izveido elpojošu ūdensizturīgu plēvīti, tādēļ tos nomazgāt ir ļoti sarežģīti. Savukārt šī īpašība palīdz nogludināt matu kutikulas zvīņas porainiem, krāsošanas un dažādu ķīmisko procedūru dēļ bojātiem matiem, padarot matus elastīgākus un saglabājot tajos mitrumu.


Tagad tad noskaidrosim, kādi silikoni tiek pievienoti matu kopšanas līdzekļiem un kā tos pareizi nomazgāt:

  • Ūdenī šķīstošie silikoni. Viegli nomazgājami no matu virskārtas par ar saudzīga šampūna bez sulfātiem palīdzību.
  • Daļēji šķīstošie silikoni. Tāpat kā ūdenī šķīstošie silikoni, arī šie bez pūlēm nomazgājas ar jebkuru attīrošu līdzekli.
  • Taukos šķīstošie silikoni. Tie matu kopšanas līdzekļos ir sastopami biežāk par citiem. Šādi silikoni būs piemēroti gadījumos, ja mati bieži tiek pakļauti krāsas izbalēšanai, ķīmiskai ieveidošanai un apstrādei ar karstuma elementiem. Taukos šķīstošie savienojumi palīdz saglabāt matus gludus, mitrinātus un elastīgus. Tie izveido aizsargkārtiņu, kas ieskauj katru matu un palīdz nogludināt kutikulas zvīņas, noturēt matos mitrumu un barojošās vielas. Taču gadījumā, ja tie tiek lietoti ilgstoši vai netiek kārtīgi nomazgāti, tie var uzkrāties uz matu virsmas, neļaujot matos iekļūt mitrumam un vērtīgām vielām, kas var veicināt matu lūšanu un padarīt tos nespodrus. Lai izvairītos no nepatīkamām sekām, līdzekļi ar taukos šķīstošajiem silikoniem vienmēr ir kārtīgi jāizmazgā. Tam lieliski piemēroti būs šampūni ar virsmaktīvām vielām vai sulfātiem. Vairāk par sulfātiem lasiet rakstā “Kas ir matu kopšanā izmantojamie sulfāti?”

Matiem paredzēto silikonu priekšrocības

  • Aizsargā porainus, bojātus matus no mitruma zuduma, palīdz vērtīgajām vielām no speciālajiem matu kopšanas līdzekļiem labāk iekļūt mata dziļumā, piemēram, lietojot matu masku.
  • Nepieļauj krāsotu matu krāsas pigmenta izskalošanos, tādēļ matu krāsa ilgāk saglabājas spilgta.
  • Šampūnos un kondicionieros esošie silikoni veicina vieglāku matu izķemmēšanu pēc to izmazgāšanas. Pateicoties tiem ķemme vieglāk slīd pa matiem.
  • Ieveidojot matus ar karsta gaisa palīdzību, silikoni pasargā matus no negatīvās karstuma iedarbības, pasargājot matus no pārkaršanas un turpmākiem bojājumiem.
  • Vizuāli «salīmē» sašķēlušos matu galiņus, tieši tādēļ tos bieži pievieno līdzekļiem ātrai matu atjaunošanai.
  • Bojātiem, nespodriem matiem dāvā spīdumu un dzīvīgu izskatu. 

Labākie matu kopšanas līdzekļi ar silikonu


Balzams - maska Elizavecca CER-100 Collagen Coating Hair Muscle Treatment Rinse

Elizavecca CER-100 Collagen Coating Hair Muscle Treatment Rinse

Lieliski baro un stiprina matus visā to garumā, padara tos paklausīgus, spīdīgus un dzīvīgus. Labs profilaktisks līdzeklis pret matu izkrišanu un lūšanu. Sastāvā esošie silikoni veicina dziļāku kolagēna, keratīna un barojošo vielu ar argāna un makadāmijas eļļām iekļūšanu mata struktūrā. Atvieglo ķemmēšanu.

Pīlinga maska galvas ādai Lador Tea Tree Scalp Clinic Hair Pack

Lador Tea Tree Scalp Clinic Hair Pack

Maska ar kolagēnu, gliemežu mucīnu un tējaskoku dziļi attīra matus un galvas ādu no netīrumiem un atmirušajām ādas šūnām, padara matu cirtas elastīgākas un gludākas. Tas ir labs profilaktisks līdzeklis pret ādas lobīšanos un blaugznām. Patīkamais mentola vēsums novērš niezi un nomierina ādu.

Mitrinošs ātras iedarbības balzams Lador Wonder Balm

Lador Wonder Balm


Tas satur zīda proteīnus un divdesmit dažādas aminoskābes, balzams ieskauj katru matu un nogludina kutikulas zvīņas, ko ir sabojājusi biežā matu krāsošana un termoiedarbība. Pateicoties tam mati kļūst izturīgāki, elastīgāki, mīkstāki un vieglāk ķemmējami.

Masku komplekts Masil 8 Seconds Salon Hair Mask Stick Pouch

masil 8 seconds salon hair mask stick pouch

SOS līdzeklis sausiem, porainiem un grūti ķemmējamiem matiem. Maskas ir pieejamas kompaktos iepakojumos, tās ir viegli paņemt līdzi ceļojumos un lietot pirms svarīgiem pasākumiem. Tikai 8 sekundes, un Jums tiks nodrošināta skaistumkopšanas salona cienīga procedūra. Jūsu mati kļūs gludi, mirdzoši un viegli ķemmējami. Lietojot šos līdzekļus regulāri, mati kļūst izturīgāki un izskatās veselīgāki un pievilcīgāki.

Ja Jūs vēl šaubāties, kādus līdzekļus ar silikoniem izvēlēties un ar ko tos kombinēt, iesakām apsvērt iespēju lietot vienas sērijas produktus. Ražotāji jau ir par visu padomājuši, radot noteiktu matu kopšanas līdzekļu sēriju un ņemot vērā attiecīgo sastāvdaļu lietošanas nianses.  

 Esiet valdzinoša!

Add A Coupon

Mida te otsite?


Popular Searches: Beauty of Joseon  Anua  Cosrx  Dr. Ceuracle  Abib